Reisadvisering


In onze praktijk kunt u terecht voor een deskundig reisadvies en vaccinaties.

Gaat u een reis maken kijk dan eerst in het lijstje hieronder of uw reis bij ons uitgezocht kan worden.
Wanneer er in het land Gele koorts voorkomt kunnen wij de reis helaas niet uitzoeken. Staat uw reis hiertussen, neem dan contact op met de GGD, deze kunnen uw reis wel uitzoeken.

Gele koorts landen

Wanneer u een reis naar het buitenland gaat maken,is het belangrijk dat u zich daar goed op voorbereidt. Voor veel buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties nodig, dit geldt ook voor diverse bestemmingen in Europa, zoals Turkije. Daarnaast is voor veel tropische bestemmingen malariaprofylaxe nodig en gelden er vaak nog specifieke reisadviezen voor bepaalde bestemmingen.

In 't Gasthuis zijn praktijkassistente Steffie van Lankveld en huisarts van de Ven gecertificeerd om reizigersadvies en vaccinaties te geven. Wij zijn bij het CHBB-register geregistreerd en hebben een contract met het LCR (Landelijk Coordinatiecentrum voor Reizigersadvisering). Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen.

Iedere reis en ieder persoon is anders. Het is daarom belangrijk dat de juiste informatie over de reis en uw persoonlijke gezondheidstoestand bekend zijn. Wij willen u daarom vragen het reizigersintakeformulier in te vullen. Zo kan de praktijkassistente een reisadvies op maat samenstellen.
Wanneer u het formulier hebt uitgeprint en ingevuld, kunt u deze afgeven aan de balie in de huisartsenpraktijk. Zorg ervoor dat het formulier is ondertekend door uzelf.
Graag het formulier minimaal 1 maand voor vertrek inleveren, zodat wij voldoende tijd hebben om u zo optimaal mogelijk te adviseren en op tijd te vaccineren.
Voor het uitzoeken van de reis, het maken van de recepten en het zetten van de injecties wordt één bedrag in rekening gebracht. Bij het inleveren van het formulier kan deze rekening contant betaald worden aan de balie (€29,50). De vaccins en eventuele medicatie dient u bij de apotheek te betalen.Afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering kunnen de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed worden.
Wanneer de praktijkassistente een persoonlijk reisadvies voor u heeft uitgezocht, zal zij contact met u opnemen. Zij zal dan verder bespreken wat noodzakelijk is. Tevens zal zij de nodige recepten voor u regelen en afspraken maken voor het zetten van de vaccinaties.
Hieronder is het reizigersformulier te downloaden, graag zo volledig mogelijk invullen. U kunt het formulier ook bij de praktijkassistente aan de balie af halen.

Reizigersformulier