LSP

Landelijk Schakel Punt

Beter geholpen met goede informatie

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener snel en makkelijk uw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Zo heeft hij snel een goed beeld van uw medische situatie. En zo krijgt u de juiste zorg. Zorgverleners willen daarom graag elektronisch medische gegevens kunnen opvragen. Ook ´s avonds en in het weekend. Zij gebruiken hiervoor een speciaal en beveiligd netwerk: de zorginfrastructuur. Dit netwerk zorgt voor het snel en betrouwbaar uitwisselen van medische gegevens.

Via een beveiligde verbinding is een gedeelte van uw medische gegevens in te zien door uw huisarts, uw apotheek, de huisartsenpost en de regionale ziekenhuizen, die direct bij uw zorg betrokken zijn. Op deze manier kan medische zorg altijd, met de juiste informatie over u als patiënt,  worden gegeven.

Om uw gegevens te kunnen laten raadplegen door andere zorgverleners. 

-          Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen: tekenen zelf

-          Kinderen van 12 tot 16 jaar: tekenen zelf en een ouder/verzorger tekent mee

-          Kinderen tot 12 jaar: ouder/verzorger tekent voor het kind

Als bijlage staat onderaan een toestemmingsformulier die u kunt downloaden en volledig ingevuld en ondertekend bij de assistente kunt inleveren of naar onze praktijk kunt opsturen 

LSP toestemmingsformulier